12 maart 2009

Concept: Stand Bye


Het Concept

Door uitstoot van CO2 warmt de aarde langzaam maar zeker op. Dit gaat heel langzaam, maar de gevolgen zijn groot. Door de opwarming van de oceanen smelten de poolkappen, waardoor het waterpeil stijgt. De gevolgen laten zich raden: laaggelegen gebieden zullen worden overstroomd. Nederland is een laaggelegen land, de westkust zal dus uiteindelijk overspoeld worden als er geen maatregelen genomen worden.
De grootste vervuilers, met de meeste uitstoot van CO2 is de mens. Grote fabrieken, benzine slurpende auto’s, en grof gebruik van fosiele brandstoffen, en hoog stroomverbruik. Dit zijn de voornaamste redenen dat er veel CO2 uitstoot is.

Opladers van telefoons, boormachines en andere accu?s blijven vaak onnodig in het stopcontact. Printers, tv’s, dvd spelers en andere apparaten staan veelal 24 uur per etmaal stand-by. Dit is verspilling en nog gevaarlijk ook.

Als een apparaat op stand-by blijft staan verbruikt het stroom, en iets wat stroom verbruikt heeft de kans om in de brand te vliegen.

Artikels

Een op de drie branden in huis wordt veroorzaakt door elektrische apparaten. Dat blijkt uit onderzoek dat de Stichting Nationale Brandpreventieweek onlangs heeft laten uitvoeren onder 500 mensen van 18 jaar en ouder over veilig gebruik van elektrische apparatuur. Doel was inzicht te krijgen in de relatie tussen huishoudelijke apparatuur en woningbranden. De uitkomst was niet bepaald geruststellend. (Brand)veilig omgaan met elektrische apparatuur in huis staat daarom centraal tijdens de Nationale Brandpreventieweek, van 5 tot 12 november. Iedereen kan namelijk maatregelen treffen om dit soort branden te voorkomen.
Bron: Brandweer Hardewijk

…… De CO2-uitstoot veroorzaakt door productie en gebruik van computers en randapparatuur is wereldwijd even hoog als die door het vliegverkeer wordt veroorzaakt!.....
Bron: Hiddinga Automatisering


Als u een computer met de knop uitzet en de stekker blijft in het stopcontact, dan kan het apparaat toch nog stroom verbruiken. Datzelfde geldt voor printers, faxen en andere randapparatuur. Als u alle stekkers in een stekkerdoos steekt die een aan/uitknop heeft, kunt u alle apparaten in één keer echt uitzetten.

Wat kost het?

Het stand-by verbruik in een gemiddeld huishouden is jaarlijks 400 tot 550 kWh, of 88 euro tot 121 euro per jaar. Grofweg de helft hiervan kunt u voorkomen door de apparaten "echt" uit te zetten met de aan/uitknop, of desnoods door de stekker eruit te halen.

Een TV die stand-by staat, blijft energie gebruiken. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld computers, batterij-opladers, geluidsapparatuur, printers en scanners. ’s Nachts de pc echt uitzetten, bespaart u al 10 euro per jaar. Het is een fabeltje dat computers sneller slijten als u ze vaak aan- en uitzet. Uw pc dag en nacht aan laten staan kost evenveel elektriciteit als een lamp van 40 Watt.
Wanneer een oplader niet gebruikt, of het apparaat volgeladen is, blijft de oplader stroom gebruiken. Haal opladers dus uit het stopcontact. Denk daarbij aan de kruimeldief,mobiele telefoon of batterij-opladers.

Om dit tegen te gaan, hebben wij een revolutioner concept wat de CO2 uitstoot moet verlagen, en de veiligheid voor mensen moet vergroten.

Het product
Als mensen van huis gaan, staan veel apparaten op stand-by. Dit kost veel geld, is slecht voor het milieu en is ook nog is gevaarlijk. Om kosten en milieu te besparen en de veiligheid te vergroten hebben wij de ‘Stand Bye®’ ontwikkeld. Dit is een apparaat dat alle gewenste apparaten die op stand-by staan uit te schakelen.

Je kunt dit doen door op een afstandbediening te drukken, waardoor alle apparaten uitgeschakeld worden en het apparaat dus niet op stand-by staat, maar de stroom er volledig af is.

Je kunt de Stand Bye® ook activeren, door je deur op slot te draaien. Als je van huis gaat, heeft u de zekerheid dat alle apparaten niet op stand-by staan. U kunt dus met een gerust hart uw woning verlaten, want brandgevaar word hierdoor dus mee weggenomen. Tevens, bespaard u geld en helpt u mee aan een beter milieu.

Het werkt als volgt, er is een apparaat dat je tussen je stopcontact plaatst en je stekker doos. Hierop sluit je de apparaten aan die normaal gesproken op stand-by blijven staan. Als je de op de afstandbediening drukt of de deur op slot draait word het stroomcircuit onderbroken en blijven de apparaten niet op stand- by staan.

Je kan via de afstandbediening alles afsluiten van stroom, maar vaak heb je haast en vergeet je alsnog de Stand Bye® te activeren. Met de Stand Bye® is dit probleem opgelost. Als je weggaat van huis draai je de deur op slot, door een zender in de Stand Bye® word deze automatisch geactiveerd en worden alle schakelaars omgezet en worden de apparaten van de stroom worden afgesloten.

Het kan natuurlijk nog voorkomen dat de deur al op slot word gedaan maar iemand nog achter de computer zit te werken of tv zit te kijken, dan wil je natuurlijk niet dat de apparaten uitspringen. Dat kan met de Stand Bye® gemakkelijk voorkomen worden. Je kan de deur namelijk op slot doen zonder dat de stroom van de apparaten word gehaald. Dan draai je het slot maar een keer om. Als het twee keer omdraait word de stroom van de apparaten gehaald. Zo kan de deur gewoon op slot en word voorkomen dat apparaten uitgeschakeld worden door de Stand Bye®.

Dus, als je geld wilt besparen, brandgevaar wil verminderen en het milieu wil sparen gebruik dan de Stand Bye®.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten